Kader Abdolah

Neersabelen is een vak. En dat vak beheerst Arie Storm heel aardig. In Het Parool recenseerde Storm gisteren de nieuwste roman van Kader Abdolah, de man die dit jaar ook het boekenweekgeschenk schreef. Openingszin van de vernietigende recensie (één ster): “Kader Abdolah kan veel, maar schrijven hoort daar helaas niet bij.”

Ik geloof Arie Storm op zijn woord. Hetgeen ik tot nu toe van Abdolah las was mijns inziens niet te pruimen. Lange en wollige zinnen, gekunstelde metaforen en dat alles in breed uitgesponnen verhalen waarin niets gebeurde. Dat de Volkskrant eerder dit jaar een punt zette achter de jarenlange samenwerking met Abdolah -hij was daar columnist- berouwde me niet.

Ooit zat ik samen met Abdolah en vier andere gasten in een forum. Het werd een one man show. Geef Abdolah een microfoon en je komt niet meer van hem af. Zelfs de gespreksleider kreeg die middag van hem te horen dat hij stil moest zijn.

Eigenlijk, alles optellend, vind ik Kader Abdolah een ietwat onaangename man. Minstens zo onaangenaam als Arie Storm moet zijn.

0 gedachten over “Kader Abdolah”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *