Stille omgang

In 1345 braakte een patiënt een hostie richting de Kalverstraat. Hostie hielpnie of was bedorven, zou je denken. Maar zo makkelijk kom je er niet vanaf. De hostie werd in de haard geworpen, maar verbrandde niet. Zeggen ze. En zoals het een goed-katholieke kerk betaamt werd die gebeurtenis tot wonder verklaard. Het resultaat: eens per jaar lopen duizenden christenen door de binnenstad van Amsterdam om het mirakel eer te bewijzen. Zo ook afgelopen zaterdagavond.

Iedereen heeft recht op z’n eigen gekte. Maar waarom de deelnemers massaal op het fietspad liepen tussen de Hempont en het Centraal Station is me een raadsel. Waarom ze dat lelijke parcours kozen eveneens. En dat werkelijk niemand fatsoenlijke wandelschoenen aanhad, snap ik ook niet. Uit solidariteit met Jezus misschien, die het ook op z’n sandalen moest doen?

Hoe dan ook, wilt u volgend jaar opzij gaan als er bellende fietsers aankomen?  U liep in de weg.    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *