Bajesbotenpaniek

Paniek op het ministerie van Fred Teeven. Begin volgende maand stemt de gemeenteraad van Zaanstad over het al dan niet langer in Zaanstad laten liggen van de bajesboten. En het zou zomaar kunnen dat een raadsmeerderheid die drijvende gevangenissen al in september aanstaande weg willen hebben, in plaats van pas in 2013. Om dat te voorkomen moet de gemeenteraad gemasseerd en gepaaid worden. Met een ijlbezoek aan de bajesboten. Aanstaande vrijdag. Eerst was het de bedoeling om de visite pas over een paar weken aan boord te ontvangen, maar dat zou na de stemming over het wegzenden van de boten zijn. Te laat dus. En daarom mogen de dames en heren raadsleden al op 25 maart van de Dienst Justitiƫle Inrichtingen en de Rijksgebouwendienst horen hoe goed, humaan en winstgevend de twee schepen in de Isaac Baarthaven zijn.
Ik ben heel benieuwd welke lokale politici hun ruggen recht durven te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *