Verhuizen

Er zijn nogal wat Zaanse collegeleden die moeite hebben met verhuizen naar hun werkplek. Met name in Oostzaan zijn een paar buitenpoorters die geen vaste plek in het dorp hebben. Wethouder Jan van Run wil wel nar Oostzaan, maar heeft zijn hypotheek nog niet rond. De raad is wel bereid om hem dispensatie te geven tot hij het benodigde geld bij elkaar heeft. Raadslid Peter Visser: “Hij heeft een streepje voor. Hij noemt Oostzaan het mooiste dorp van Nederland.” Waarmee vaststaat dat Van Run niet alleen een slijmerd is, maar ook een loopje neemt met de waarheid.

Zijn collega Casper Stevens ziet het niet zitten om van Amstelveen naar Oostzaan te verhuizen. Zijn vrouw wil niet weg en een Oostzaans huis is volgens hem duurder dan een Amstelveens stulpje. Had dat eerder bedacht, zou ik zeggen. En had een andere baan genomen. Wil je je werk goed kunnen doen, dan moet je in of zeer dichtbij de plaats wonen waar je werkt. Dat mag ook geen probleem zijn; het wethoudersambt wordt heel redelijk betaald. Wethouder Anna de Groot woont in Wormerveer, maar werkt in Wormerland. Da’s een stukje van niks, dus daar is geen probleem. Dennis Straat woont in Amsterdam, maar werkt (vooral) op het gemeentehuis in Zaandijk. Da’s natuurlijk te ver om een band met je werkomgeving te krijgen. Onmiddellijk de verhuiswagen voorrijden, lijkt me, en een Zaans pand in gebruik nemen.

Burgemeester Geke Faber verkaste overigens van Friesland naar een appartement in Zaandam, maar behield wel haar Friese boerderij. Hoe het nu is weet ik niet, maar in de voorgaande jaren was ze zo vaak aan de andere kant van de Afsluitdijk te vinden dat ze slechts gedeeltelijk inzetbaar was in Zaanstad. Verhuizen is dus geen garantie voor succes.  

0 gedachten over “Verhuizen”

  1. op dit moment wordt er een rechtszaak gevoerd tegen Vincent Poorter en zijn ondernemingen.
    Er is beslag gelegd op zijn woning, en op al zijn gelden en aandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *