Freek de Jonge

Een beetje overkill is het wel. Het Zaantheater herbergde al een door Hella de Jonge gemaakt beeld van Freek de Jonge en een gedicht in de aula van diezelfde Freek,alsmede wat poëzie van zijn hand op een bank voor het theater. Hij mocht destijds ook nog eens het Zaantheater openen, samen met Beatrix. En nu komt daar tevens een grote foto van zijn hoofd bij, eveneens in de schouwburghal. Directeur Piet de Koning is onverzadigbaar waar het gaat om Freek, zoveel is duidelijk.

Gelukkig blijft het niet bij deze Muiderberger. Ook andere artiesten met Zaanse wortels zullen worden vereeuwigd, waarna hun beeltenis een plek krijgt in het theater. Denk aan Najib Amhali en Lenette van Dongen. Huub van der Lubbe wellicht. Ali B. Wie weet George van Houts. Margriet Eshuijs. Stanley Burleson. En wat te denken van oud-Oostzaner Joop van den Ende?

The sky is the limit. Goed idee van het Zaantheater. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *