Beste raadslid

Dagblad Zaanstreek koos respectievelijk Ruud Pauw (ROSA), Rita Visscher (ChristenUnie) en Addy Verschuren (CDA) tot beste raadsleden van Zaanstad. Dat lijkt me goed verdedigbaar en bij dezen dan ook mijn welgemeende felicitaties voor de winnaars. Maar realiseert u zich wel dat het vanaf nu een stuk makkelijker is om te dalen dan om te stijgen op de politieke ladder.

De Zaanse burgers mochten ook hun stem uitbrengen. “Iets meer dan zevenenzestigduizend Zaankanters gingen op 3 maart vorig jaar naar de stembus om nieuwe gemeenteraden te kiezen. Nog geen een op de duizend geeft een jaar later antwoord op de vraag wie het beste raadslid is”, schreef redacteur Rob Swart afgelopen zaterdag teleurgesteld. De publiekprijs was voor Roël Dissels, gevolgd door Sanna Munnikendam (haar naam staat overigens fout in de krant), en -ex aequo- Ria de Leeuw en Romkje Mathkor. Dat Munnikendam en Mathkor gewaardeerd worden door een deel van die, pak ‘m beet, zestig stemmers, dat snap ik. Maar Ria de Leeuw is toch echt de buikspreekpop van wethouder Leny Vissers. En partijhopper Roël Dissels eindigde bij de jaarlijkse ROSA-verkiezing van beste politici steevast in de onderste regionen. Onevenwichtig, vaak afwezig, zijn stukken niet kennend; het is allemaal van toepassing op Roël. Bij mijn weten worden daar nou net geen prijzen voor uitgereikt.

0 gedachten over “Beste raadslid”

  1. Volkomen terecht, Ruud Pauw als beste raadslid verkozen. Hij heeft intussen de nodige jaren ervaring, schreeuwt nooit, geen populistisch geklets, laat zich niet om de tuin leiden, is goed geïnformeerd, komt duidelijk voor zijn mening op, heeft oog voor details, is een vriendelijke man, enzovoorts. En voor wat betreft de reactie van Eric Sellmeijer, het is maar welk publiek je aantrekt op jouw website.

      1. Dat dat ‘roodgetinte krantje’ dan toch een lid van de ChristenUnie en een CDA’er op respectievelijk 2 en 3 zet. Merkwaardig…

  2. @Eric Sellmeijer – Roodgetint lokaal krantje? NHD editie Dagblad Zaanstreek? Die krant is volledig in handen van De Telegraaf. Nooit geweten dat ‘Wakker Nederland’ enige sympathie heeft met ‘rood’! Is ook niet zo! De managers van HDC (lees: De Telegraaf) bepalen toch echt hun eigen koers en het is algemeen bekend dat die toch behoorlijk andere kleuren vertoont dan door de jou genoemde kleur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *