Hogendijk

‘Een metershoog gaasdoek’ met een afdruk van een door Claude Monet geschilderd molenlandschap is verdwenen van de Hogendijk, aldus Dagblad Zaanstreek. Twee meter was het, op z’n hoogst, en het verdween al ergens vorige week. Zonde, maar je kunt er op wachten dat de rest ook verdwijnt. Of beschadigt. De doeken zijn net iets te kwetsbaar voor die plek. Dit werk heeft het ongeveer twee maanden volgehouden. Eens zien hoe lang de rest blijft hangen.

Het idee is en blijft overigens leuk en Heleen Suverink, die werd benaderd om de langdurig leegstaande kave bij Hogendijk 50 aan het zicht te ontrekken, heeft goed werk geleverd. Het wordt daarachter binnenkort overigens ook leuk. In mijn wijkkrant lees ik dat er een moestuin aangelegd gaat worden op de plek waar tot een paar jaar geleden enkele panden stonden. Wie dat gaat doen stond er niet bij, maar ik durf wel de weddenschap aan dat stadsdichter Bas Husslage hier achter zit. Bas, succes!  

Het door Monet geschilderde Blauwe Huis op de Hogendijk. Waar toen een schutting stond, verbergen de doeken van Heleen Snuverink nu een lege kavel annex illegale vuilstort.

0 gedachten over “Hogendijk”

  1. Ik heb de doeken begin januari 2011 opgehangen en er is inderdaad één doek weggehaald, gestolen. Waarschijnlijk door een liefhebber van Monet want de ti-raps waren keurig verwijderd. Het ‘delict’ heeft volgens oplettende bewoners plaatsgevonden tussen 2.30 uur en 8.00 uur. De liefhebber van Monet kwam hoogst waarschijnlijk uit het café. Ben benieuwd wie het doek in zijn slaapkamer heeft hangen. Sinds afgelopen vrijdag hangt één doek aan een hek op de Krimp omdat daar nu de ingang is van de Monet-tuin. Vanaf de Hogendijk kan je de mobiele tuin van Bas Huslage bewonderen. Een mooie plek, midden in de stad en alle doeken met afbeeldingen hebben het ruim een half jaar gered, ik gok erop dat dat nog wel even zo blijft.
    Heleen Snuverink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *