Lege panden

Zaanstad heeft een goed voornemen. Tal van kavels zijn momenteel onbebouwd en veel panden staan langdurig leeg. Da’s (mede) een gevolg van de crisis. Een deel van die kavels en panden is gemeentelijk eigendom, een deel uiteraard niet. In het eerste geval kan de gemeente een tijdelijke bestemming geven aan die langdurig leegstaande plekken. Zo is op de kavel Overtuinen een voetbalveld aangelegd en is er overleg met de krakers van het BVO-gebouw in de Zaandamse Botenmakersstraat over tijdelijk gebruik. “Daarnaast wordt bekeken of Raaz (projectbureau ter ondersteuning van initiatieven van jongeren) het pand mogelijk permanent in gebruik krijgt”, noteert de gemeente in het vorige week gepresenteerde wijkkrantje voor Oud-West. Tot zover het goede voornemen. Reactie van Raaz, gisteren op de eigen website: “Lees in de wijkkrant Zaandam dat Raaz naar het OVB [de nieuwe naam van het BVO-gebouw, E.S.] gaat: dat wisten wij niet. Mysterie”.

Communicatie: het blijft een lastig gemeentelijk item. Zo is het mij ook nog steeds een raadsel waarom de vrouwen van BVO niet terug mochten naar hun pand, toen het daar aangetroffen asbest was verwijderd. Het BVO-gebouw bleef in opdracht van de gemeente jaren leeg staan. Tot de kraakbeweging -terecht- ingreep. De BVO-vrouwen moeten het dankzij de gemeente Zaanstad doen met een heel wat mindere locatie in de Stationsstraat. Raar.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *