Gracht

Toen de Socialistische partij in 2002 toetrad tot de gemeenteraad van Zaanstad was ze heel erg tegen het graven van een gracht in de Gedempte Gracht. Te duur, te prestige. Vier jaar later mocht de SP een wethouder leveren en was de partij plotseling voorstander van een gracht in het hart van Zaandam. Toen de SP -inmiddels weer oppositie- afgelopen donderdag tijdens een commissievergadering haar mening mocht geven over de gracht blééf de partij voor. Het moment om nee te zeggen was allang gepasseerd, aldus Sonja van Elmpt.

De Zaanse Onafhankelijke Groepering, al langer in de raad vertegenwoordigd, was zo mogelijk nog feller tegen het graven van een gracht. ZOG-woordvoerster/lijsttrekster/fractievoorzitster/allesheerser Leny Vissers gebruikte het afgelopen decennium  keer op keer grote woorden om de grachtengravers te hekelen. Schandalig was het, en geldverspilling. Tot afgelopen donderdag. De ZOG is opeens heel erg voor een gracht. Leny is namelijk sinds een jaar wethouder, en dat verandert de blik. Dat de partij in haar verkiezingsprogramma een hele alinea wijdt aan de overbodigheid van zo’n gracht; ach, wie leest dat nog na.

Kiezersbedrog heb je in allerlei soorten en maten. Maar de ZOG onder leiding van Leny Vissers spant wel de kroon. En dat keer op keer op keer op…

 

ZOG-capo di tutti capi Leny Vissers

0 gedachten over “Gracht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *