Braakliggend

Zaanstad heeft een kleine vijftig braakliggende terreinen op een website (www.gisdro.nl) geplaatst, met het verzoek om ideeën aan te dragen voor een al dan niet tijdelijke invulling. Het zijn veelal gebieden waar niets gebeurt als gevolg van de economische crisis. Goed idee. Ik ben benieuwd hoeveel reacties het oplevert. Laat ik er zelf alvast eentje serveren.

Alweer jaren geleden diende de VVD een motie in om een stadsstrand aan te leggen in Zaanstad. Het voorstel kreeg ruime steun in de gemeenteraad, maar B&W deed er vervolgens niets mee. Ook niet toen de VVD in 2010 toetrad tot datzelfde college, vreemd genoeg.

Op steeds meer plekken in en buiten Nederland verschijnen stadsstranden, en ze zijn een doorslaand succes. Het is niet eens nodig dat er (zwem-)water in de buurt is; een flinke hoeveelheid zand, ligstoelen of loungefauteuils en wat horeca voldoen om in de stad een ontspannen zon- en ontmoetingsplek te creëren. Een aantal plekken vlakbij hartje Zaandam ligt braak. Denk onder meer aan de Spoorstrip achter het NS-station en de Overtuinen bij de Provincialeweg. Het zijn plekken waar Inverdan-fragmenten vorm moesten krijgen, maar waar al geruime tijd niets gebeurt (en dat blijft nog wel even zo).

College, bestel zand, pak de schep en huur een horeca-ondernemer in. Zaanstad (en zeker de toch wat saaie wijk Westerwatering) kan er alleen maar gezelliger door worden.

  

Spoorstrip

0 gedachten over “Braakliggend”

  1. ROSA heeft een tijdje geleden contact gezocht met de bedenker van het Woeste Westen, een avonturen speelplek in Oud West in Amsterdam. Een leuk idee wat ook toepasbaar is voor Westerwatering of andere braak liggende terreinen zie http://www.woestewesten.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *