Hans Luiten

Raadslid Rob Goezinne meende ooit dat de beste baan een ijsbaan was. Zelf vind ik het vooral ideaal om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Hans Luiten lijkt daar net zo over te denken. Hij is voormalig geschiedenisleraar, enthousiast hardloper, oud-stadsdeelvoorzitter van Bos en Lommer en ex-wethouder in Zaanstad. Al die ervaringen heeft hij nu gebundeld in een nieuw bedrijfje: de Geschiedenisakademie.

In de praktijk betekent het dat Hans rondleidingen organiseert in de Zaanstreek en Amsterdam, lopend of varend. Hij verzorgt cursussen geschiedenis en -aan de hand van zijn eigen stamboom- genealogie. Regelt arrangementen in de regio. En neemt desgewenst een groep op sleeptouw tijdens een ‘sightrunning’ (ik had er nog nooit van gehoord, maar het betekent hardlopen en ondertussen uitleg krijgen over de omgeving – in dit geval wederom in de Zaanstreek en Amsterdam). Klinkt erg leuk allemaal, en ik maak dan ook graag even reclame voor deze nieuwe loot aan de (re-)creatieve stam.  Meer informatie is verkrijgbaar via www.hansluiten.nl. 

 Hans Luiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *