Leaks

Wikileaks brengt al maanden geen onthullingen meer (wel brengen anderen steeds meer onthullingen over Wikileaks). En rond de Nederlandse pendant van de onthullingssite, opennu.nl, is het ook erg stil. Ruim een half jaar nadat het met veel bombarie gepresenteerde platform waarop eenieder anoniem belastende gegevens kon droppen van start ging is er weinig van over. Op www.opennu.nl staat alleen de mededeling: “We gaan het anders doen. Kom over een paar dagen eens terug.” We wachten af.

Gelukkig is er nu www.blekerleaks.nl. Onder het motto ‘Omdat ook een staatssecretaris zich aan de wet moet houden’ roept de heropgerichte stichting Das&Boom (van natuurbeschermer Jaap Dirkmaat) de ambtenaren van Henk Bleker (van landbouw en natuurbeleid) op om -al dan niet anoniem- documenten- over deze CDA-staatssecretaris te sturen. In het jaar dat de aimabele en goedgebekte Bleker het voor het zeggen heeft op natuurgebied heeft hij tal van leugens en halve waarheden verkondigd. Hij slaagt er in om in een hoog tempo natuurorganisaties tegen zich in het harnas te jagen en schroomt daarbij niet om eerdere beloften te ‘vergeten’. Bleker is, kortom, een onbetrouwbaar politicus en een natuurverwoester.

Das&Boom wil juridische procedures aanspannen tegen Henk Bleker en zijn ministerie. Ik wens ze veel succes.

 

Tegenactie van GroenLinks in Overijssel en Drenthe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *