Zondagsluiting

Dat wordt nog even zweten voor het Zaanstedelijk college van B&W. Net een rechtszaak verloren van de Nauernase bewoners, over het vergroten van de plaatselijke vuilnisbelt (heel onsportief om daartegen beroep aan te tekenen, Zaanstad), en nu dreigt er alwéér een B&W-beslissing onderuit te gaan. Het college heeft namelijk gesteld dat voortaan in de hele stad de winkels op zondag open mogen. Burgemeester en wethouders beroepen zich daarbij op de spelregel dat Zaanstad een toeristische trekpleister is (anders mogen die winkels niet open van dit kabinet). Een onzinargument natuurlijk, dat hoogstens geldt voor de Zaanse Schans, maar wie niet waagt…
In Rheden stapt nu een groep winkeliers samen met het CNV naar de voorzieningenrechter om te voorkomen dat de winkels daar op zondag open mogen. Volgens het plaatselijke college is Rheden eveneens een toeristische kassamagneet, maar voor met name de kleine winkeliers ter plaatse betekent dit dat ze voortaan zeven dagen per week in touw zijn om de concurrentie met de grote winkels aan te kunnen.
De eigenaars van de Zaandamse platenzaak Coco stuurden onlangs al een brief naar de krant om de eigen gemeenteraadsmeerderheid te ‘bedanken’ voor het steunen van het B&W-beleid op dit vlak. Hopelijk krijgen Dim en zijn vrouw alsnog hun zin en bepaalt de voorzieningenrechter dat Rheden niet toeristisch genoeg is. Het is een lakmoesproef voor de nieuwe Winkeltijdenwet. Als Rheden straks door de rechter wordt afgekeurd, kan Zaanstad het helemaal schudden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *