Dik Trom

Leuk hoor, dat het nu definitief gaat lukken om een Dik Trom-museum te vestigen in Etersheim. In de oude school waar schrijver C. Joh. Kieviet tientallen jaren lesgaf. Het is ze gegund, de Etersheimers.

Maar wie staat er stil bij de wetenschap dat Cornelis Johan (1858-1931) tussen 1902 en 1917 lesgaf op school B., in de Zaandamse Oostzijde? Dat hij in 1908 een werkelijk prachtig woonhuis liet bouwen op de hoek van de eveneens Zaandamse Botenmakersstraat en Vaartkade? En dat deze beroemde auteur, naast diverse andere werken, enkele Dik Tromboeken vervaardigde in Zaandam? Die Zaandamse school waarvan Kieviet jarenlang het hoofd was, is in mei 1943 opgeblazen door het verzet. Maar zijn woning aan de Vaartkade 20 is nog helemaal intact.  Kom, gemeente Zaanstad, zelfbenoemde kinderboekenhoofdstad van het land, regel eens snel dat er een bordje met dit soort en andere informatie komt op die woning aan de Vaartkade nummer 20!

Vaartkade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *