Soepzooitje van Honig

Denk aan financiële klaplopers als Griekenland, Ierland, IJsland en Italië en je realiseert je dat het buitenland uit is. Dus wat doe je als oer-Zaanse soepfabrikant: je verandert het allochtone etiket in iets Nederlands. Iets Limburgs, beter gezegd. Die provincie is juist erg in trek, dankzij Geert en Dion. En zo wijzigde Honig onlangs zijn Franse asperge-crèmesoep in Limburgse asperge-crèmesoep. Niet door het recept aan te passen, zoals voedselwaakhond Foodwatch uitvlooide, maar door de verpakking te wijzigen. Wat betreft die asperges: “Vermoedelijk komen ze niet uit Limburg: volgens Honig moeten we de naam zien als een ‘culinaire verwijzing'”, aldus Foodwatch. Heel veel geeft dat overigens niet. De aspergesmaak is vooral afkomstig van smaakversterkers. Het Honig-poeder, goed voor anderhalve liter soep, bevat exact één vingerkootje echte asperges. In poedervorm. Tip van de Koogse firma: voeg er zelf een stelletje asperges aan toe (en ham en ei). 

Honig mag zich binnenkort verantwoorden voor de Reclame Code Commissie, vanwege het maken van misleidende reclame.

De opdracht voor vandaag: zoek de parallellen tussen de PVV en de Limburgse aspergesoep van Honig.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *