Oplichterij PC Office Service

Op 14 januari 2011 oordeelde de Reclame Code Commissie over de firma PC Office Service. Citaatje uit het vonnis: de commissie “beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.” De RCC noemde de handelwijze van PC Office Service ‘misleidend’ en ‘oneerlijk’. Zie voor het volledige oordeel deze link.

Het Arnhemse bedrijf veegde vervolgens een achterwerk af met de ‘aanbeveling’ en ging door met haar ‘reclame’. Ik mocht gisteren twee van die ‘reclameuitingen’ ontvangen. Afgezien van de verschillende data waren ze precies hetzelfde: een als nota vermomde brief met de mededeling ‘Totaal te voldoen: €297,44’. “Betaling binnen 14 dagen o.v.v. uw klantnummer.” In hele kleine lettertjes staat op het voorblad vermeld dat het een ‘aanbieding’ betreft. Veel mensen zullen daar overheen lezen, zeker binnen grote bedrijven waar veel software wordt gebruikt. Het resulaat: kassa!

Ik heb geen idee of PC Office Service momenteel de Zaanstreek op het oog heeft om de boel op te lichten, maar een waarschuwing kan in ieder geval geen kwaad. En een veroordeling wegens, pak ‘m beet, diefstal of fraude zo langzamerhand ook niet.  

0 gedachten over “Oplichterij PC Office Service”

  1. Stichting TRIX EXPRESS
    Ook nota ontvangen.
    Ik kan bij SAF melden dat ik de nota ontvangen heb. Moet hiervoor veel gegevens invullen en het lijkt wel of ik dan ook moet betalen voor de hulp van SAF. Is enigszins onduidelijk.
    Ronald

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *