Met sommige vrienden…

Zoals iedereen weet is Geert Wilders rechts noch racistisch. Hij heeft alleen wat problematische kameraden. Een overzicht van een week vriendendiensten.

Op 16 juli schorste de PVV een medewerker van de Tweede-Kamerfractie. Deze Sam de Rooy achtervolgde met een camera vrouwen in burqa, zette zijn filmpje op internet en betitelde de vrouwen in kwestie als ’tuig’.

Op 22 juli zette de Noor Anders Behring een manifest op internet waarin hij liet weten grote bewondering te hebben voor Geert Wilders en de PVV. Een dag later zaaide Behring dood en verderf in en om Oslo.

De dagen na deze massamoordpartij (goede opmerking van Arnon Grunberg in de Volkskrant: waarom noemt bijna niemand Behring een terrorist?) lieten tal van PVV-aanhangers via internet weten de aanslagen in Noorwegen eigenlijk wel oké te vinden.

Twee dagen na de aanslagen twitterde het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn: “Noorse PvdA wil Israel bombarderen.” Hij haalde daarbij de Sosialistik Venstreparti (een soort Noorse SP) en de Arbeiderpartiet (de Noorse zusterpartij van de PvdA) door elkaar. De laatste partij was op dat moment in diepe rouw vanwege de moord op tientallen jonge leden door een zelfbenoemde kruisvaarder, maar dat mocht voor Van Doorn de pret niet drukken. Naast zijn ook in andere opzichten foute tweet drukte hij een kruisvaarderssymbool af.

Met sommige vrienden heb je geen vijanden meer nodig. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *