Conrad/Lotus

Tegenover mijn huis staat een hoge flat. Een hele hoge flat. De hoogste van de Zaanstreek zelfs. Drieëntwintig verdiepingen. De Conrad heet het project waar hij deel van uitmaakt, naar de scheepswerf die vroeger op die plek aanwezig was. De flat zelf is overigens Lotus genoemd.

De flat bevat tientallen woningen. Gloednieuw. Maar aan de straatstenen niet te slijten, zo lijkt het. Al maandenlang is niet meer dan een handjevol van de te koop staande huizen in de flat bewoond. Knap eenzaam moet dat zijn als je daar nu een appartement hebt. 

Sinds een week hangt er een nieuw geveldoek aan de flat. “Het mooiste uitzicht van Zaandam heeft een nieuwe prijs”, staat daar op. En inderdaad, de verkoopprijzen van de huizen in de flat zijn flink gekelderd. Voor maar anderhalve ton heb je nu 70 vierkante meters. Kort geleden lag dat bedrag nog een stuk hoger.

Gisteren was het kijkdag op de flat. Hopelijk heeft dat effect gehad, want zo’n grote, lege flat doet een beetje desolaat aan. Dus woningzoekenden, grijp je kans. En weet dat je een prachtig uitzicht hebt. Niet alleen op de Zaan, maar ook op mijn voortuin. Wat wil je nog meer?

Er bestaat ook nog een andere optie. De Zaanse kraakbeweging is vrij actief. Het zou wel heel bijzonder zijn als de krakers in één klap een hele flat in gebruik nemen…  

0 gedachten over “Conrad/Lotus”

  1. Zeg, aanzetten tot het plegen van een misdrijf is ook strafbaar hoor.

    Nou zit ik een beetje te jennen, natuurlijk. Ligt het probleem in dit geval aan de prijs van de woningen, of aan hoe de tuin van Erik Schaap er bij ligt? In het eerste geval is het zo dat hier weer pijnlijk duidelijk wordt dat Wethouder Olthof’s plannetje om de 70/30 bouwnorm af te schaffen helemaal op niets uit zal draaien. De duurdere woningen zijn aan de straatstenen niet kwijt te raken en hij wil er steeds meer bouwen. Als dat zo door gaat wordt kraken binnenkort nog gesubsidieerd ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *