Beth Shalom

De afgelopen jaren ben ik een aantal keren in het Amsterdamse verzorgingstehuis Beth Shalom geweest. Het viel me niet mee, terwijl het gebouw aan de Kastelenstraat toch zo mooi is opgezet (kleine verdiepingen met één- en tweepersoonskamers, een ruim atrium). Ik vond het er rommelig en stoffig. Weinig personeel voor de veelal intensieve zorg nodig hebbende patiënten. En er hing op sommige kamers een penetrante urinelucht. Het verbaast me dan ook niet dat de Inspectie voor de Volksgezondheid afgelopen week verscherpt toezicht instelde in beide vestigingen van Beth Shalom. Ze staan maar liefst zes maanden onder curatele. De organisatie is er simpelweg onder de maat.

Dat de ouderenzorg in Nederland vaak te wensen overlaat is erg. Dat de zorg in Beth Shalom niet op orde is, vind ik nog net iets erger. De ouderen in het verzorgingstehuis zijn joods en hebben de Holocaust overleefd. Juist hen gun ik een mooie oude dag.

Blijkbaar is dat iets te veel gevraagd. 

 Beth Shalom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *