Polen

Eerst kwamen de Chinezen, om pinda’s te verkopen en vervolgens restaurants te starten.  Daarna de Molukkers, gevlucht voor hun Indonesische broeders. En Oostblokkers, die het slachtoffer dreigden te worden van de communistische Russen. Ze werden gevolgd door Spanjaarden, Italianen en Joegoslaven. Zij deden het vuile werk waar de Hollanders geen zin in hadden. Aflossing was er door Turken en Marokkanen. Voor het nog vuilere werk. Midden jaren zeventig verschenen hier tienduizenden Surinamers. Onafhankelijkheid was mooi, maar Nederland was beter. Er kwamen Antillianen (voor de studie), Somaliërs (gevlucht) en nog wat groepen die het moeilijk hadden.

Berichtje in de Volkskrant: “De toename van het aantal migranten uit Midden- en Oost-Europese landen, vooral Polen, is veel groter dan verwacht. (…) In 2008 waren er 100 duizend geregistreerd, begin dit jaar bijna 200 duizend.”

What’s new?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *