LinkedIn

Best wel link, dat LinkedIn. Mooi natuurlijk dat je via internet allemaal digitale vriendjes en vriendinnetjes kunt verzamelen, maar wat de makers van dit sociale medium niet vertellen is dat je daarmee in één klap een potentieel reclameobject bent geworden. Deze week attendeerde een kennis mij er op dat LinkedIn recht heeft om mij (en miljoenen andere LinkedIn-gebruikers) sinds kort in te zetten voor reclamecampagnes. Ergens deep down in het systeem geven de gebruikers namelijk automatisch toestemming om hun hele hebben en houden beschikbaar te stellen voor advertentiedoeleinden. En daar staat niets tegenover.

Daarom hierbij een handleiding voor LinkedIn-gebruikers hoe deze valstrik uit te schakelen. Met dank aan M.

1. Ga in LinkedIn rechtsboven met de cursor naar je naam. Er verschijnt een klein menu – klik op ‘settings’.

2. Klik linksonder op ‘Account’.

3. Klik in de kolom naast ‘Account’ op ‘Manage Social Advertising’.

4. En zet het vinkje UIT bij ‘LinkedIn may use my name & photo in social advertising’.

Kleine moeite, graag gedaan. 
Belgisch boek  verovert Nederland en de VS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *