Bekendmakingen

Elke week plaatst de gemeente Zaanstad ‘bekendmakingen’ in het Zaans Stadsblad. Daarin wordt bijvoorbeeld bericht over beschikkingen en verleende vergunningen. Dat is netjes, en dat is zoals de wetgever het verlangt. Afgelopen week stond er bijvoorbeeld in het huis-aan-huisblad dat van 30 augustus t/m 2 september de ‘Zomertoer Sport- en spelmiddagen’ plaatsvindt. En dat op 17 september de Dam tot Dam-wandeltocht in de herhaling gaat. Leuk allemaal, en ik hoop dat het een succes wordt. Maar ik worstel een beetje met de zin onder de bekendmakingen: “Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.”

In bovenstaande voorbeelden, maar ook bij tal van andere evenementen, is de geplande activiteit al lang en breed voorbij als de deadline van zes weken passeert. Vervolgens moet er nog een briefwisseling overheen, er dient een bezwaarschriftencommissie aan de gang. En dan dient er ook nog een besluit te vallen of het bezwaar terecht is. Het is, kortom, altijd mosterd na de maaltijd.

Wat gebeurt er eigenlijk als zo’n bezwaar tegen, pak ‘m beet, de Dam tot Dam-wandeltocht ergens in, pak ‘m opnieuw beet, januari 2012 wordt gehonoreerd? Moeten alle wandelaars die op 17 september 2011 hebben deelgenomen hun medaille inleveren? Of volgt er een andere fopoplossing?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *