Gooody Fooods

De Natuurwinkel in Zaandam gaat verhuizen, lees ik vandaag in Dagblad Zaanstreek. Van het karakteristieke hoekpand op de kop van de Hogendijk, waar ooit Jos Pais met pakkende slogans goederen verkocht (‘KIND ZOEK niet langer, kom even naar Pais’ rijwielhandel’) naar de Hermitage, het nieuwbouwcomplex vlakbij het NS-station. De Natuurwinkel begon ooit geiten-wollen-sokkig als Lembas -een type uit In de ban van de ring-, maar werd allengs minder vrijblijvend. 450 vierkante meter telt het nieuwe onderkomen met de afschuwelijke naam Gooody Fooods, 3,5 keer zo groot als de huidige winkel. Rond 6 oktober zal de biologische winkel opengaan.

Ze moeten wel, willen ze de slag om de bewuste klant niet verliezen. Reguliere supermarkten verkopen steeds meer onbespoten, verantwoord geteelde levensmiddelen. Op de markt staan elke donderdag mensen hun eerlijke produkten te verkopen. En ‘na de zomer’, zoals ze op de etalegruit vermelden, gaat er ook nog eens een grote biologische winkel open op de Westzijde, Ekoplaza. Die telt driehonderd vierkante meter groot. Het wordt een zware concurrentieslag in ecoland.

Ik wens ze allemaal veel succes. 

 

Lembas, Natuurwinkel, Gooody…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *