Betaald parkeren

Interessant. Het Zaanstedelijk college van B&W gaat het betaald parkeren uitbreiden. In Zaandam. In Wormerveer. En in Krommenie, al bestaat daarover nog wat verwarring. Van mij mogen ze. Hoe minder blik op straat, hoe mooier de stad. Maar dat is uiteraard een gedachte uit de linkse kerk. Terwijl dit uiterst progressieve anti-autobeleid mede wordt vormgegeven door de ZOG en de VVD. Partijen die in het verleden op de achterste benen stonden als de parkeertarieven dreigden te stijgen. Met name de VVD keerde zich steeds tegen het ‘autootje pesten’. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was het zelfs een belangrijk item voor de liberalen.

Maar ja, de partij die toen tevens als ietwat raadselachtige slogan had ‘Hoe minder belasting, hoe minder de gemeente kan verspillen’, realiseert zich nu ook dat dankzij dit VVD-CDA-kabinet de gemeentelijke inkomsten sterk teruglopen. En dat financiële gat moet toch op een of andere wijze worden gevuld. Bijvoorbeeld door -makkelijke inkomstenbron- de vele parkeerders in de Zaanse centra het geld uit de portemonnee te kloppen.

Stem VVD, zou ik bijna zeggen. Voor een links geluid in rechtse tijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *