Agnes

De FNV-dagen van Agnes Jongerius lijken geteld. Hoe vaker Henk van der Kolk, de voorzitter van FNV-Bondgenoten, herhaalt dat hij niet uit is op de scalp van Jongerius, hoe ongeloofwaardiger het klinkt. De Bondgenoten-achterban stemde met Noord-Koreaanse cijfers tegen het pensioenakkoord dat de vakbeweging, werkgevers en het kabinet hadden gesloten en dat was precies waarop de FNV-bazin niet zat te wachten.

De in grootte tweede FNV-bond, Abva-Kabo, is eveneens tegen dat akkoord. Samen herbergen Bondgenoten en Abva-Kabo bijna tweederde van de FNV-leden. Probleempje: in de besluitvormende Federatieraad beschikken beide bonden over slechts 44 van de 100 stemmen. Dat is niet voldoende om hun ‘njet’ er door te drukken.

Wedden dat Bondgenoten en Abva-Kabo nu gaan lobbyen voor een stemverhouding naar bondsgrootte? Waarna, als ze hun zin krijgen, Agnes Jongerius de pijp aan Maarten geeft. Kan ze met haar 50-ste in de VUT. Ik -binnenkort ook 50- ben jaloers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *