Terrassentest

Echt deugen doet het natuurlijk niet, de uitslag van de  terrassentest die adviesbureau Van Spronsen & Partners deze week publiceerde. Wanneer je in een ronkend persbericht schrijft dat je ‘de terrassen van de 21 grootste steden van Nederland bezocht en overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde’, maar je vergeet vervolgens Zaanstad op te nemen in je onderzoek doe je iets behoorlijk fout. Evenals vorig jaar trouwens, toen Zaanstad ook niet werd vermeld. Het roept de vraag op of de rest van dit op de komkommertijd ingerichte testje wel deugt.

Dat Amsterdam als duurste uit de proeverij komt, mag niet verbazingwekkend heten. Amsterdam komt altíjd als duurste uit dit soort onderzoeken. En vaak ook als onbeschoftste en onwetendste, daar waar het gaat om de horeca. Grappig vond ik dat Nijmegen als goedkoopste uit de bus kwam. Toevallig ben ik afgelopen weekend aan het stappen geweest in Nijmegen en zowaar; we verbaasden ons over de lage prijzen. We genoten van de gezelligheid. En de service was om door een ringetje te halen.

Als ik een tip mag geven; ga naar een van de beste kroegen in het land. Vermijd voor één keer de hoofdstad en pak de trein naar Nijmegen. Café Jos is de naam. Kwaliteit met een hoofdletter K.     

 Café Jos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *