Mariko Peters

Begin augustus deden de Volkskrant en HP/De Tijd de eerste pogingen om Mariko Peters (GroenLinks) de Tweede Kamer uit te werken. De Volkskrant  verlaagde zich daarbij zelfs tot het plaatsen van liefdesmails van Peters, iets dat voordien een taak was van roddelbladen. Enfin, het Kamerlid werd beschuldigd van betrokkenheid bij ontvoering en van nepotisme. Het was komkommertijd en zo ongeveer alle media stortten zich op de affaire.

Dat er in de weken daarna niet zo heel veel overbleef van alle beschuldigingen, stak brandjesstichter HP/De Tijd blijkbaar. Het blad zet deze week alle GroenLinks-affaires op een rij, van Tara Singh Varma en Sam Pormes tot Wijnand Duyvendak. Conclusie: “Bij geen enkele andere partij waren de kwesties, affaires en schandalen de afgelopen tien jaar zo talrijk als bij GroenLinks, zeker als we daarbij de relatief bescheiden omvang van de partij in ogenschouw nemen.”

Nooit gehoord van de LPF? Nooit gehoord van de PVV? Toch echt twee partijen waar bijna alleen maar asocialen en criminelen de lakens uitdeelden c.q. -delen. En waar -nog een verschil met de affaire-Peters- het eigen gewin nogal eens het motief was van de politieke daders.

Ooit schreef ik een tijdje teksten voor weekblad De Tijd. Ik kreeg een vast contract aangeboden, maar moest dan wel mijn werkzaamheden voor het -typering van de toenmalige hoofdredacteur- ‘dorpsblaadje’ De Typhoon laten schieten. Die arrogantie was voor mij reden om bij het Zaanse dagblad te blijven en De Tijd te verlaten. Diezelfde arrogantie was ook te vinden bij veel andere verslaggevers van De Tijd. Arrogantie die blijkbaar werd overgedragen toen De Tijd kort daarna fuseerde met grachtengordelblad Haagse Post

Hoogmoed komt voor de val, luidt een oud spreekwoord. HP/De Tijd is op sterven na dood. Nauwelijks nog lezers, nauwelijks adverteerders. Ik zal het blad niet missen.        

PS. Woensdagavond moest een PVV-Europarlementariër opstappen nadat hij met zijn dronken kop een auto-ongeluk had veroorzaakt. Nauwelijks een woord daarover in de Volkskrant. Maar vandaag wel weer vele zinnen over het gedoe rond Mariko Peters. 

 Mariko Peters 2.jpg Mariko Peters

0 gedachten over “Mariko Peters”

  1. Ondanks dat ik het met beide partijen niet vaak eens ben vind ik dat je die politici niet kan en mag beoordelen op zo een foutje.
    PVV vaak extreem maar ook vaak gelijk we knuffelen te veel hier.
    Ja en GL vaak het tegenovergestelde dat is ook een van de mooiste dingen van onze democratie.
    En wat die mevrouw van GL betreft typisch voorbeeld van links lullen en rechts zakken vullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *