Onverdoofd slachten

Berichtje op de website van de VVD-Zaanstad: “De functie van secretaris is sinds kort niet meer ingevuld, David van Gelder heeft vanwege politieke keuzes van de VVD omtrent het onverdoofd slachten, zijn functie neergelegd en zijn lidmaatschap opgezegd.” Au! Dat doet pijn. David is joods en de VVD-steun voor het PvdD-voorstel om onverdoofd slachten te verbieden kwam blijkbaar hard bij hem aan. De PVV was het ook met Marianne Thieme eens, in Wilders’ jacht op de moslim. Onbedoeld bijeffect is dat orthodoxe joden zich nu ook tegen de club van Wilders keerden (rabbijn Evers, treurend: “Dan ben ik gedwongen om vegetariër te worden.”). Voor het koshere deel van Nederland had een enkele PVV’er overigens wel een oplossing. Zie hier. In het kielzog van de PVV verliest de VVD eveneens aanhangers onder het joodse volksdeel.

Ik kan 101 redenen noemen waarom het opzeggen van het VVD-lidmaatschap is toe te juichen. Het recht op een lapje vlees hoort daar niet bij.

0 gedachten over “Onverdoofd slachten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *