AIVD

Jaren geleden heb ik mijn persoonsdossier opgevraagd bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Er bleken flink wat fouten en verkeerde aannames in te staan.

Afgelopen week ontving ik via via een nieuw AIVD-dossier. Dit keer niet over mijzelf of een van de organisaties waarbij ik betrokken was of ben, maar over een aantal extreem-rechtse clubs. Dat wil zeggen: de dienst had per ongeluk ook stukken bijgesloten die over een linkse organisatie gingen. Elders waren -zoals gebruikelijk om de privacy te waarborgen- allerlei namen gewit. Beetje raar alleen dat een aantal van die namen enkele pagina’s verder in al hun glorie te lezen waren.

De AIVD en haar ‘ondergeschikten’ van de Regionale Inlichtingendiensten (RID’s) maakten en maken niet alleen organisaties en mensen kapot, ze maken ook fouten en grote blunders. Opheffen, zou ik zeggen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *