Stichting Mobiele Artillerie

Ik ben niet zo van het wapentuig – en dan druk ik me nog voorzichtig uit. En toch vind ik het jammer dat binnenkort zo’n vijftig tanks, pantservoertuigen en jeeps Zaandam verlaten. Ze zijn in beheer bij de Stichting Mobiele Artillerie, die een aantal gebouwen in gebruik heeft op het Hembrugterrein. Eind 2011 moet de stichting daar weg. De Rijksdienst Domeinen wil er andere huurders huisvesten.

Het oude wapentuig van de SMA past goed op het Hembrugterrein -simpelweg omdat daar tot een kleine tien jaar geleden Nederlands grootste wapen- en munitiefabriek zat. Bovendien zorgt de SMA dat de loodsen die het in gebruik heeft er keurig bijstaan. En dat is meer, veel meer dan je van de dienst Domeinen kunt zeggen.  Bijna alle gebouwen op het Hembrugterrein verkeren dankzij Domeinen en de Dienst Justitële Inrichtingen in een deplorabele staat.

Ik moet nog maar zien dat Domeinen huurders vindt die én bij het karakter van het Hembrugterrein passen én de boel zo op orde houden als de SMA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *