Café de Liefde

Even geen blogs gedurende de afgelopen dagen, als gevolg van een bezoek aan misschien wel het leukste festival van Nederland: Into the great wide open. Misschien dat ik er een dezer dagen nog wat over schrijf. Nu eerst een ergernis wegwerken.

Ik ben al vele jaren VPRO-steunlid (’tientjeslid’). Maar dat is niet het resultaat van de programma’s die Bram van Splunteren sinds jaar en dag maakt voor deze omroep. Terend op de goodwill die hij ooit verkreeg omdat hij de Red Hot Chilli Peppers urenlang mocht interviewen, keert Bram telkens terug op de treurbuis. Waarbij het thema steeds is: hoe gaat het met Bram van Splunteren?

Gisteren is de vierde reeks van zijn tv-programma Café de Liefde begonnen. En net als in de vorige drie series draait het in deze geestesporno-voor-intellectuelen vooral om Brams eigen obsessies en neuroses. Dus:

-Als Bram (60) impotent is, is er een item over erectiestoornissen.

-Als Bram scheidt, is er een uitzending over huwelijkscrises.

-Als Bram een jong vriendinnetje aan de haak slaat, is het issue ‘oude bokken, groene blaadjes’.

-Als Brams jonge vriendinnetje een baby krijgt -Brams impotentie was even over-, zien we oude vaders in beeld.

-Als Bram zich steeds weer aangetrokken voelt tot mooie vrouwen, gaat het over polyamorie.

-En als Bram de weg kwijt is en zijn shrink bezoekt, gaat het over therapieën.

Omdat nu eenmaal niet in elk shot Bram het beeld mag vullen, pakt hij voor Café de Liefde telkens weer zijn Rolodex met namen van vrienden en kennissen, opdat die kunnen leeglopen over hun relaties, seks, vreemdgaan en geheime fantasieën. Waarbij keer op keer duidelijk wordt dat de Amsterdamse grachtengordel de maat der dingen is. Het ene surrogaat-Brammetje na het andere mag opdraven om de VPRO-zendtijd te vullen. Prime time, ook dat nog.

Ik weet dat het de bedoeling is om de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 te brengen. Kunnen we een uitzondering maken voor Bram van Splunteren en op hem de VUT-regeling toepassen?  

 Bram (links)

0 gedachten over “Café de Liefde”

  1. Dacht ik het niet. Informatie vooraf maakte mij al achterdochtig én leidde tot hersenbevel ‘niet kijken’. Deze prima column (uitkijken met die ouwe zakken, zegt deze vijftiger) onderstreept het. Dank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *