Into the great wide open

U was er vorige week hoogstwaarschijnlijk niet bij op Vlieland. Binnen een kwartier waren de vijfduizend kaartjes voor het festival Into the great wide open namelijk uitverkocht. Er was toen nog geen band bekend, maar de twee eerste edities van ITGWO hadden zoveel enthousiasme teweeg gebracht dat versie 3 in recordtempo vol zat. Ik was een van die vijfduizend gelukkigen bij misschien wel Neerlands leukste muziekfestival.

Voor al diegenen die er niet waren een paar muziektips: Michael Kiwanuka, Tune-Yards, Hanggai en Marike Jager. Verdere observaties: nog nooit zag ik bij een popfestival zoveel zwangeren en kinderen van 0-3 jaar. En zoveel lesbische stelletjes.

Elvis Costello-brillen zijn helemaal in. Baarden ook. En wat echt niet meer kan zijn Kaiser Chiefs-hoedjes.

Tot zover de ITGWO-analyse. Terug naar de Zaanstreek. Waar zelfs het gemeentelijk poppodium is opgeheven.

0 gedachten over “Into the great wide open”

  1. Hoi Erik,

    Vergeet je niet het bovengemiddeld aanwezige aantal bloemetjesjurken te vermelden? Helemaal hip!

    Leuk festival. Beetje ver alleen, liever een poppodium in de buurt..

    Groet,
    Patrick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *