Klauwershoek

Wanneer je bezit tegen je zin wordt geveild, is er ergens iets misgegaan. Wanneer dat bezit bestaat uit 28 appartementen, tien bedrijfsgebouwen, een voormalige bioscoop en vijftien bergingen roept dat vragen op. Zoals: wie is Saad Selim, de man die al deze panden in de Klauwershoek bezit, maar op 10 oktober via de veilingmeester kwijtraakt? Wat wilde deze Amsterdammer met zoveel gebouwen in de Klauwershoek? Waarom is een deel van zijn bezit zo verwaarloosd? En biedt dit nieuwe kansen voor de krakers van de oude bioscoop ’t Saentje, een van de te veilen objecten?
In 2008 legde Justiutie beslag op niet minder dan tweehonderd panden in de Zaandamse Peperstraat, gelegen pal naast de Klauwershoek. Ze waren in handen van één man, Rob G., ook bekend als de vermeende ‘vijfde ontvoerder’ van biermagnaat Freddy Heineken. We hebben er sindsdioen niets meer over gehoord, vreemd genoeg.

En vorige maand werd bekend dat Parteon en Amstel Facilities beslag hadden gelegd op het voormalige KPN-kantoor achter station Zaandam.  De (mede-)eigenaar had elders in de stad en in Wormer nog meer kapitale panden, maar zat blijkbaar in de schulden. Ook over hem lees ik graag een update.

Het gaat om allerlei redenen niet bepaald crescendo in de vastgoedwereld. De crisis speelt daarin een belangrijke rol. Maar de vraag die mij vooral door het hoofd speelt is waarom die mannen (het zijn bijna altijd mannen) de halve Zaanstreek wilden opkopen? Hebben ze vroeger te vaak Monopoly gespeeld?   

Klauwershoek, ooit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *