Weblog

Tot anderhalf jaar geleden waren er nogal wat Zaanse politici aan het bloggen. Raadsleden als Piet van Tellingen, Anna de Groot en Herman Oomen, alsmede de wethouders Hans Luiten, Ronald Ootjers en Harm Jan Egberts plaatsten regelmatig een tot nadenken stemmende tekst op het net. Wellicht zie ik iemand over het hoofd, maar in de huidige gemeenteraad van Zaanstad signaleer ik geen weblogs producerende volksvertegenwoordigers. Sanna Munnikendam (D66) heeft het geprobeerd, maar haar laatste bericht dateert van februari jongstleden. Ook B&W laat het afweten op dit vlak.

Er wordt wel als een gek getwitterd. Waarbij Sanna en Aart Molenaar (DZ) in een wedstrijdje verwikkeld lijken wie het vaakst de knoppen van het mobieltje kan beroeren. Maar ook tal van andere lokale politici sturen regelmatig berichten de lucht in. De 140 tekens die hen zijn vergund, geven echter vaak blijk van te grote haast en oppervlakkigheid. Twitteren past, kortom, helemaal bij de jachtige en hijgerige politiek van de 21-ste eeuw. Een beetje reflectie en even wachten voor er op het toetsenbord wordt gedrukt is voor velen ‘oude politiek’. Gescoord moet er worden, en wel nu. Dat er daardoor regelmatig foute teksten en verkeerde inschattingen de wereld in worden geholpen; ach, morgen is er weer een dag. En de slachtoffers worden vast wel door iemand anders opgeraapt.

Is het mogelijk dat er weer wat Zaanse politici gaan bloggen? Rustig, bedaagd en met kennis van zaken? Alvast bedankt. Ik ga uw bijdragen zeker lezen.

0 gedachten over “Weblog”

  1. goedemorgen !! ik lees je blogs regelmatig en ben er blij mee. ik doe niet aan politiek bloggen.maar hoop met jou dat dat door anderen toch weer gaat gebeuren.Houd me op de hoogte!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *