Hotelprijzen

Uitgezonderd Amsterdam en Den Haag zijn de hotels nergens zo duur als in Zaanstad, zo werd gisteren bekend. Reactie van wethouder Barbara Visser: “Goed hè.” Ze is ‘hartstikke trots’ op de bronzen medaille, aldus het Noordhollands Dagblad (dat overigens Zaandam en Zaanstad weer eens door elkaar haalt). Dat er hier gemiddeld €102,- per nacht moet worden betaald voor een hotelkamer vindt de econ0miewethouder positief nieuws. “Mensen betalen immers voor kwaliteit.”

Tja. Volgens die redenering is de Zaanse Schans waardeloos en zonder kwaliteit, want gratis toegankelijk. Het enthousiasme van Barbara Visser is echter verklaarbaar vanuit Zaanstads nieuwste filosofie: er moeten in Zaanstad meer rijken komen. Dus worden er aan de boorden van de Zaan extra dure woningen gebouwd (die vervolgens leeg blijven staan), zoekt B&W naar mogelijkheden om mensen met een laag inkomen te weren (wat vooralsnog niet lukt) en kun je hier nauwelijks een kampeerplek vinden (want dat trek maar backpackers met een laag bestedingspatroon aan).

Nu is Visser lid van de VVD. Daarmee is haar voorkeur voor de rijken der aarde wel verklaarbaar. Maar waar het gaat om het maximeren van mensen met een minimuminkomen is de PvdA de voortrekker. Grappig, een partij die de (voormalige?) eigen achterban de stad uit wil hebben.

Saillant detail is overigens dat Nederland momenteel de duurste hotels heeft van de eurozone. Geen idee of Barbara Visser dat ook wist, maar bij het horen van deze tijding zal ze een gat in de lucht springen. Want als dat niet wijst op een superbe kwaliteit…   

  

Vier-sterrenhotel Inntel in Zaandam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *