Dubbele moraal

De uitgelekte begroting laat zien dat het aantal niet-westerse migranten in Nederland nauwelijks daalt, ook de komende jaren niet. Terwijl dat toch een keiharde voorwaarde van Geert Wilders is om akkoord te gaan met een kabinetsbezuiniging van €18 miljard. Wilders geeft echter niet thuis als hij met de laatste gegevens wordt geconfronteerd. 

De PVV-leider heeft nog een paar noten op zijn zang. Bewindslieden met een dubbele nationaliteit dienen hun buitenlandse paspoort terug te geven of af te treden. Het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg heeft echter al jarenlang zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit, zonder dat Geert Wilders haar uit de partij gooit.

Gerd Leers, minister van van immigratie- en asielzaken, probeerde in zijn vorige leven als burgemeester van Maastricht plaatselijke asielzoekers te behouden voor Nederland. Als kabinetslid schopt  hij diezelfde mensen zonder pardon het land uit.

Geert Wilders wil -ander speerpuntje- een keiharde aanpak van criminelen en ander ’tuig’. Daartoe behoren echter niet zijn clubgenoten die buurtgenoten bedreigen, met hun dronken kop autorijden en de politie misleiden, barkeepers klappen geven, door brievenbussen pissen of hun zwangere vrouw mishandelen.    

Mark Rutte wilde zowel premier zijn van ‘alle Nederlanders’ als een gedoogakkoord samenstellen ‘waarbij rechtse mensen de vingers aflikken’. Uit de begroting 2012 blijkt dat onder anderen armen, zieken en kunstzinnigen niet binnen de categorie ‘alle Nederlanders’ vallen, terwijl ook steeds meer conservatieven kanttekeningen beginnen te plaatsen bij het kabinetsbeleid.

Dit is het kabinet van de dubbele moraal. Interessant om te zien hoe lang die dubbelhartigheid standhoudt.  

Petra Kouwenberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *