Beatrix

Aan de vooravond van Prinsjesdag moet natuurlijk even aandacht worden besteed aan Hare Majesteit. Omdat Ze een fenomeen is. En omdat Ze een schat is kost. Over een paar weken komt Zij naar Alkmaar. Naar de Grote Sint Laurenskerk, om precies te zijn, waar Ze wat schilderingen zal onthullen. Een fluitje van een cent, een klusje van een half uur of zo. Maar ja, het kan gebeuren dat onze Vorstin plotseling aandrang krijgt. Dat Haar blaas en/of darmen opspelen bij het zien van bepaalde verfmotiefjes. En omdat je de Koninklijke billen niet zomaar op de eerste beste wc-bril kunt positioneren, is de gemeente Alkmaar met gezwinde spoed aan het metselen geslagen. Mevrouw Beatrix mag volgens het veilgheidsprotocol namelijk geen gebruik maken van het openbaar toilet. Een personeelstoilet mag wel, maar dat van de Alkmaarse kerk blijkt van de ene dag op de andere ‘verouderd’. Reden om onmiddellijk de wc te vervangen, speciaal voor Hare Koninklijke Hoogheid.

Samengevat: wat voor de medewerkers van de kerk goed genoeg was, is Beatrix te min.

Van de pot gerukt, lijkt me wel een aardige kwalificatie voor deze werkwijze.  

 Opzij, hoge nood!

0 gedachten over “Beatrix”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *