Agnes Jongerius

Op 7 maart jongstleden stelde ik in mijn blog de vraag: “Hoeveel dagen blijft Agnes Jongerius nog de baas van de FNV?” Op 16 augustus schreef ik dat de FNV-dagen van Jongerius geteld leken. “Hoe vaker Henk van der Kolk, de voorzitter van FNV-Bondgenoten, herhaalt dat hij niet uit is op de scalp van Jongerius, hoe ongeloofwaardiger het klinkt.”

Ik had wat inside-informatie, vandaar die voorspellingen. Gisteren kwamen ze uit, toen FNV-Bondgenoten, Abvakabo en FNV Sport het vertrouwen opzegden in de FNV-voorzitter. Samen vertegenwoordigen ze het overgrote deel van de FNV-leden. Hun probleem: in de besluitvormende vergadering is een stemverhouding afgesproken waardoor dit trio niet de meerderheid kan binnenhalen. Uit wrok zegden ze Agnes Jongerius de wacht aan.

Laat ik nog een voorspelling doen: Bondgenoten en Abvakabo gaan nu een poging doen om de FNV-statuten aan te passen. En wel op zo’n manier dat ze met hun tweeën wel de meerderheid kunnen krijgen tijdens de besluitvorming.

Dag Agnes…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *