Vredeweg

Alsof de duvel er mee speelde. Afgelopen donderdag besteedde de gemeenteraad vele minuten aan het doornemen van het bestemmingsplan Achtersluispolder. De SP wilde extra nooduitgangen voor de gevangenen op de bajesboten die in dit industriegebied liggen. ROSA benadrukte dat de boten binnen gevarencontouren lagen (een gevolg van al die zware industrie in de omgeving) en dus een risico liepen in geval van calamiteiten. Wethouder Dennis Straat (VVD) suste en kalmeerde. Weliswaar voldeed het bestemmingsplan niet aan de wettelijke regels, maar dat zou binnenkort anders zijn. En bovendien was de kans op een ongeluk waarvan de gevangenen het slachtoffer werden zo klein, dat er eigenlijk niets aan het handje was.

Vier dagen later brak er brand uit in een schoonmaakbedrijf aan de Vredeweg. De brandweer sprak al heel snel over een zeer grote brand. Het bedrijf lag op een paar honderd meter van de bajesboten. Dikke rookwolken dreven precies over de pontons en hun bewoners.

In de Achtersluispolde mogen geen huizen worden gebouwd. De bewoners lzouden namelijk veel te veel gevaar lopen dat ze het slachtoffer worden van een ongeluk op of rond dit industrieterrein. Illegalen mogen er wel ‘wonen’. Sterker, ze moeten er wonen. In cellen. Met honderden tegelijk. Ach ja, dat zijn maar illegalen. En dan geeft het niet. Want op illegalen mag je best illegale huisregels toepassen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *