Zaanstad fuseert (?)

Het kan zomaar zijn dat Zaanstad in 2014 geen 150.000, maar 156.000 inwoners telt. 21,76 Vierkante kilometers groter is. Een gemeentehuis extra krijgt. Plus museum Het Houten Huis. Een sprongetje maakt op de lijst met G30-gemeenten. En er 124 Rijksmonumenten bij heeft. De reden: de gemeente Graft-De Rijp kiest begin 2012 een huwelijkskandidaat.  Het pittoreske plaatsje kan het niet meer alleen bolwerken. “We moeten daarom op zoek naar een fusiepartner”, schrijft de gemeente op haar website. Ze maakt -het lijkt wel ‘Boer zoekt vrouw’- een keuze uit vijf kandidaten: Alkmaar, Purmerend, Castricum, Koggenland en Zaanstad.

Het mag voor Graft-De Rijp the end as we know it zijn, maar als Zaanstadter zeg ik: doen! We worden er alleen maar mooier van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *