Stadscomponist

Advertentie. “Zaanstad zoekt stadscomponist. De gemeente Zaanstad heeft al een aantal jaren een stadsdichter en een stadscomponist. Voor de periode 2012-2013 is de gemeente op zoek naar de opvolger van stadscomponist Jurriaan Berger.” Het contract van Jurriaan zit er op, nadat eerder al Merlijn Twaalfhoven zijn stadscomponisterij had beëindigd. Goede liedjesmakers. Maarre… niet Zaans. En dat terwijl we zoveel tekstschrijvers binnen de Zaanse grenzen hebben. Of hadden, want dat moet je niet te nauw nemen. Een bescheiden opsomming van componerende en tevens zingende artiesten die een band hebben of ooit hadden met deze regio: George Baker. DJ Haas. Freek de Jonge. Huub van der Lubbe. De Zaanse helft van Veldhuis en Kemper. Lenette van Dongen. Maarten Peters. Margriet Eshuijs. Ferry Heijne. Ruben Hoeke. Piet & Mieke. Terrie Hessels. Sue Chaloner. Wolter Kroes. Harry Slinger. Reniet Vrieze. Zänph. Om er maar een paar te noemen. Keus te over.

Solliciteren kan via www.zaanstad.nl. Meer informatie? Bel cultuurambtenaar Martin Geusebroek: 14075. Succes!

George Baker Selection - Una Paloma Blanca 1975 Sjors

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *