Bodemvervuiling

Deze week werd bekendgemaakt dat Groningen de meest vervuilde stad van Nederland is. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf een lijst vrij met alle (414) Nederlandse locaties waar de grond zo ernstig verontreinigd is dat er gevaar dreigt voor de volksgezondheid. Groningen telde volgens het ministerie 28 vervuilde plekken die met spoed gesaneerd moeten worden.  

Op de ministerielijst staan 12 provincies en 31 gemeenten. Waaronder Zaanstad. Met twee ongelooflijk smerige locaties neemt Zaanstad de zeventiende plek in. Volgens Dagblad Zaanstreek van vandaag gaat het om plekken in Koog aan de Zaan en Westzaan. Maar in het Milieujaarverslag 2010 van de gemeente Zaanstad wordt gesproken over niet minder dan 104 gemeentelijke ‘humane spoedlocaties’: “Locaties waar mogelijk sprake is van gezondheidsrisico’s t.g.v. bodemverontreiniging.” Zijn die twee van het ministerie soms extra gevaarlijk? 

De lijst:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *