Sollicitatie Raad van State

Hare Majesteit de Koningin

Per adres: de minister van Veiligheid en Justitie

Postbus 20301

2500 EH ‘s-Gravenhage

Kenmerk: 2011.15 bsg

Beste koningin,

Hierbij deel ik u mee te willen solliciteren naar de functie van vice-president van de Raad van State. Het lijkt me namelijk wel een leuk baantje. Ik voldoe aan de door u genoemde elf vereisten -het lijkt wel een sollicitatie voor Prins Carnaval- om het Donnerschap van de Raad van State naar behoren te vervullen. Ik ben Nederlander (eis A), heb als medewerker van diverse sociale en journalistieke organisaties een brede bestuurlijke en maatschappelijke achtergrond en kennis van het constitutionele recht (eis B en C) en als medewerker van het Bureau Discriminatiezaken beschik ik over affiniteit met de rechtspraak en zicht op de rol van de bestuursrechter (eis D en E). Buiten mijn kaders treden (eis F) en het geven van adviezen aan de regering, de Staten-Generaal en het staatshoofd (eis  t/m H) zijn ook geen probleem. Ik zou u als eerste willen adviseren om een ander kapsel te nemen. En vervolgens af te treden. Maar daar hebben we het nog wel over. Blijven over de volgende voorwaarden: gezag, flexibiliteit, boegbeeld en leiding geven (I t/m K). Geen punt: ik doe niet anders in het dagelijks leven.

“De Raad van State is onafhankelijk adviseur”, schrijft u in uw vacature. Da’s mooi, want ik ben een onafhankelijke geest en zit op geen enkele manier gebakken aan bijvoorbeeld dit kabinet. En ook ik kom op de fiets naar mijn werk (al is het geen Gazelle). In mijn nadeel spreekt alleen dat ik geen kruiwagen heb. Dat mag echter geen bezwaar zijn. Transparantie, eerlijkheid en objectiviteit zijn ongetwijfeld kernwoorden in uw zoektocht naar de juiste Donner.

Over het salaris worden we het ongetwijfeld wel eens. Laat u even weten wanneer ik kan beginnen? Groetjes aan Willem-Alexander en Maxima.

Hoogachtend,

Erik Schaap 

0 gedachten over “Sollicitatie Raad van State”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *