Politie

Ik lees er vooralsnog weinig over, maar vanaf januari 2012 is het politiekorps Zaanstreek-Waterland niet meer. Het bijna-kleinste korps van Nederland fuseert namelijk met de korpsen Kennemerland en Noord-Holland Noord. Waar Zaandijk nu nog het hoofdbureau van het Zaans-Waterlandse korps herbergt, is daar na de jaarwisseling een bureau als alle andere. Zonder korpschef, want Gerard Huijser van Reenen raakt zijn huidige plek kwijt. Het nieuwe korps, Noord-West-Holland genaamd, krijgt namelijk een nieuwe baas.

En waar in het Bannehof (en vanaf november in het nieuwe gemeentehuis in Zaandam) nu nog de korpsbeheerder werkt, is die straks in het stadhuis van Haarlem te vinden. Burgemeester Geke Faber is namelijk het opperhoofd van de grootste gemeente in Zaanstreek-Waterland en dat brengt het beheerderschap van de politie met zich mee. Maar na de fusie is Haarlem de grootste gemeente in het nieuwe politiegebied en dus is Bernt Schneiders de aanstaande leider.

Zaanstad doet in meerdere opzichten een stapje terug. Is dat erg? Nee. Het geeft Geke Faber de tijd en ruimte om haar gezicht wat meer in de stad te laten zien.

Tweede en derde van rechts: Geke Faber en Gerard Huijser van Reenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *