Rita Verdonk

Rita Verdonk, kent u haar nog?

De vrouw die -samen met Piet Hein Donner, kent u hem ook nog?- verantwoordelijk was voor de dood van elf illegalen tijdens de Schipholbrand in 2005. De vrouw die Ayaan Hirsi Ali het land uitjaagde. De vrouw die de VVD bijna in tweeën spleet. De vrouw die loog dat ze nooit lid was geweest van de PSP. De vrouw die als minister steeds werd teruggefloten door rechters vanwege haar onwettige vreemdelingenbeleid.  De vrouw die in 2007 de winnaar werd van de ‘Wie-zien-we-liever-niet-meer-terug-verkiezing van Planet Internet. De vrouw die wel even de eerste vrouwelijke premier van Nederland zou worden. De vrouw die een rechtszaak verloor nadat ze meende dat de tekst ‘Reisbureau Rita. Arrestatie, deportatie, crematie. Adequaat tot het bittere eind’ verboden moest worden omdat dit smaad zou zijn. De vrouw die de Tweede Kamer onjuist en onvolledig informeerde over Congolese asielzoekers. De vrouw die Iranse homo’s bleef uitzetten naar Iran, ondanks dat die retourzending een terdoodveroordeling kon betekenen. De vrouw die na een motie van afkeuring haar portefeuille Vreemdelingenbeleid moest inleveren. De vrouw die altijd vond dat alles de schuld was van anderen. De vrouw die als leidster van Trots op Nederland binnen anderhalf jaar elf van haar ruim zestig raadsleden kwijtraakte. De vrouw die met iedereen ruzie kreeg. De vrouw die momenteel nog diverse aangiftes tegen zich heeft lopen wegens laster en smaad. De vrouw die op 21 oktober 2011 de door haar opgerichte en aangevoerde partij ToN in de steek liet.

Die vrouw dus. Ze is vanaf vandaag in te huren als trainster van ondernemers en geeft tegen betaling tevens lezingen over succes. Onmiddellijk boeken, zou ik zeggen.

0 gedachten over “Rita Verdonk”

  1. Pingback: Dan maar liever recht door zee. | Struif

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *