Auto

De gemeenteraad van Zaanstad heeft zo z’n rituelen. De begrotingsbehandeling in het najaar. Leny Vissers die als raadslid tegen en als wethouder voor is. De telkens van partij wisselende volksvertegenwoordiger Roël Dissels. En de discussie over een nieuwe burgemeesterauto.

Het eerste en het laatste punt kwamen deze week samen. De wethouder Financiën had €80.000,- uitgetrokken voor een nieuwe dienstauto ten bate van burgemeester Faber en tijdens het eerste deel van de begrotingsbehandeling ageerde een deel van de oppositie tegen die hoge aanschafkosten. Toen burgemeester Vreeman een nieuw vehikel nodig had ging dat net zo. En de opvolger van Geke Faber zal er ook mee te maken krijgen. De rolverdeling is steevast hetzelfde. Een groot deel van de oppositie roept dat het in deze moeilijke tijden, waarin iedereen de broekriem moet aanhalen, best een tandje minder kan. Een groot deel van de coalitiepartijen schreeuwt terug dat de veiligheid van de burgemeester in het geding is, er in die auto hard wordt gewerkt en de wethouders er ook gebruik van maken.

De afloop is eveneens bekend: B&W wint en de nieuwe, €80.000,- kostende auto komt er. Zoals gezegd, het is een ritueel. En wat mij betreft mag dat toneelstuk over, pak ‘m beet, een jaar of zes best opnieuw worden opgevoerd. Het blijft namelijk tot de verbeelding spreken.

0 gedachten over “Auto”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *