Mauro

Het CDA is van oudsher een gespleten partij. Met een soms dubbele tong. De ene keer worden de zegeningen van links bezongen, de andere keer de heilstaat van Geert Wilders. Het is maar net met wie er geregeerd wordt. En wie je voor je hebt. Dit keer is onder meer Mauro – wie kent hem niet?- de dupe van Gerd Leers’ duikeling van min-of-meer menselijk (als burgemeester van Maastricht) naar heel-erg-harteloos (als afvoerminister).

In Zaanstad heeft het CDA zich over het algemeen humaan opgesteld, daar waar het gaat om asielzoekers en vluchtelingen. Al blijft het een flinke smet dat de partij instemde met de bajesboten in de Isaac Baarthaven. Maar ja, die smet geldt bijna de gehele raad van Zaanstad. Waar het echter gaat om de ‘26.000 van Verdonk’, de opvang van AMA’s en soortgelijke slachtoffers van het repressieve Nederlandse migratiebeleid lieten de lokale christen-democraten altijd hun barmhartigheid spreken. In de vorige raadsperiode waren mensen als Piet van Tellingen, Ahmed Altikulac en Herman Oomen daarvoor verantwoordelijk (en dáárvoor onder meer iemand als Ton Brinkman). En in het huidige tijdsgewricht is dat fractievoorzitter Addy Verschuren, die tegen het Noordhollands Dagblad over Mauro zei: “Ik hoop dat er voor deze jongen een oplossing komt en dat hij mag blijven.”

Daar spreekt de christelijke naastenliefde.

   

Addy Verschuren (onder) op zijn Twitter-account

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *