14 in een dozijn

Bij gebrek aan afdoende verslaggeving over de Zaanse politiek is het initiatief van Eric Sellmeijer te prijzen om een website te maken over het Bannehof en omgeving. Sellmeijer begon http://14ineendozijn.com (leuke naam) en plaatst daar regelmatig prikkelende, meestal rechtse teksten, zoals het hoort bij iemand die fractielid was van de Zaanse tak van Trots op Nederland. Sellmeijer is regelmatig aanwezig bij de vergaderingen op het Bannehof en heeft zijn informatie dus uit de eerste hand, dat pleit ook voor hem. En het niveau van zijn schrijverij ligt gelukkig een stukje hoger dan dat van Nico van den Broek, de -eveneens rechtse- azijnverspreider van weekblad De Zaankanter. 

Maar wat Eric beter niet had kunnen doen was het kopiëren van de zestien jaar geleden door ROSA begonnen verkiezing van de politicus van het jaar (sinds dit jaar door Dagblad Zaanstreek overgenomen). Het verschil is dat ROSA met een jury werkte die probeerde een eerlijke beoordeling te geven en Eric een digitale publieksverkiezing organiseert. En net zoals dat ging met de uitreiking van de Televizierring: niet de beste volksvertegenwoordiger wint, maar de beste lobbyist. En dus staan in de tussenstand de hyper-Twitteraars Sanna Munnikendam en Aart Molenaar met stip bovenaan, waarbij de laatste wel zal ‘winnen’. Aart als politicus 2011 van Zaanstad? Da’s hetzelfde als een mensenrechtenprijs toekennen aan Gerd Leers of ToN bekronen als meest succesvolle Nederlandse partij van het afgelopen jaar.

Aart, bij voorbaat gefeliciteerd met het ronselen van de meeste stemmen.   

0 gedachten over “14 in een dozijn”

 1. Hahaha. Ik vond het al lang duren, hoewel jij niet de eerste bent die met deze opmerking komt. Ook niet erg origineel dus. Maar ach, Zaanstad maakte nou eenmaal “een ruk naar rechts”, om maar met “modernste raadslid”, Rosa’s Ruud Pauw, te spreken. Modernste raadslid omdat hij zoveel .. jawel.. Twittert. (Jammer alleen dat hij op Twitter bijna niemand volgt, dan zou het pas echt sociale media voor hem zijn). Ik ben overigen de verkiezing begonnen om de NHD tegenhanger aan te kaak te stellen en dat is nu al een succes. En je hoeft er niet voor op twitter te zitten hoor, dus wat let je?

  Aart is inderdaad een heel goede politicus, waar anderen nog wat van kunnen leren (feiten- en dossierkennis bijvoorbeeld). Wat Gerd Leers betreft weet ik het niet, maar wat ToN betreft heb je gelijk, maar daar was ik ook al een jaar geleden achter gekomen.

  Groeten,
  Eric Sellmeijer

  PS. Bedankt voor het compliment. Dat het van jou komt maakt het voor mij waardevol.

   1. Hehehe.. Een mens mag zich vergissen, toch? Daarom zit ik een jaar (nog) niet bij een partij. Ik wil er goed over nadenken.
    Niet verder vertellen, maar ik was de eerste die stemde en die stem was voor mijn schoonzus, omdat ik vond dat zij het zo goed deed in de raadszaal. Mag jij weer uitzoeken wie mijn schoonzus is…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *