Brand

Het werd gistermiddag opeens mistig in de Havenbuurt. Een eind verderop hing een stevige rookwolk. En -dat was nog het vervelendst- een penetrante, hoofdpijnverwekkende lucht van gesmolten plastic drong de neusgaten binnen. Een rondje internet leerde dat het voormalige distributiecentrum van Albert Heijn aan de Vredeweg in Zaandam in lichterlaaie stond. Er was sprake van groot alarm. Gezien de smog en die giftig aandoende stank had ik wel een berichtje verwacht van de gemeente. Bijvoorbeeld via een geluidswagen in de buurt.

Gisteravond las ik dankzij datzelfde wereldwijde web dat er asbest in het brandende gebouw zou zitten. Dat de brandweer niet wist wat er zoal lag opgeslagen in die enorme loods. En dat de omwonenden van het bedrijfspand het advies kregen om de ramen en deuren dicht te houden. De Havenbuurt -toch al vaak een vergeten stukje Zaandam- vernam echter niets. ’s Middags niet.En ’s avonds ook niet.

Toch merkwaardig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *