Trots

De gemeenteraad van Zaanstad telt drie Trotskisten. De twee leden van Trots op Nederland en Patrick Zoomermeijer (SP). Met de eerstgenoemden heb ik een beetje medelijden. Anderhalf jaar geleden werden ze onder de vleugels van Rita Verdonk de gemeenteraad in geloodst. En nu is de grote voorvrouw vertrokken. Famous last words van ijzeren Rita: “Als ze het in Den Haag niet meer weten, pakken ze het partijprogramma van Trots erbij.” ‘Tuurlijk. En als Barack Obama het even niet meer weet, belt hij Dion Graus. 

Volgend jaar verschijnt Rita’s autobiografie. De Slegte heeft alvast een plank vrijgemaakt.

Een compleet elftal Trots-raadsleden heeft de partij de afgelopen achttien maanden verlaten en is overgelopen naar andere clubs. Maar in Zaanstad houdt het Trots-duo moedig stand. Weliswaar functioneert de Trots-website voor geen meter en leverde de enquêtevraag aldaar ‘Bent u het eens met uitbreiding van de gebieden betaald parkeren?’ tot vandaag slechts één stem op (de mijne), maar het dappere tweetal Joke Havik en Hendrik Stevens blijft trouw hun zetels bezetten, ook in de nieuwe raadszaal. Bij de laatste begrotingsbehandeling slaagden ze er zelfs in om de meeste moties en amendementen binnen te halen. Weliswaar door dolenthousiast zo ongeveer alle moties en amendementen van andere partijen mede te ondertekenen -zowel van links als van rechts-, maar een kniesoor die daar over valt.

Ik ben trots op ze. Toch jammer dat ze in 2014 hun plekje in de raad moeten inleveren.  

 Joke (Trots)  Hendrik (is ook Trots) 

0 gedachten over “Trots”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *